tiistai 14. helmikuuta 2012

Osa LXXVIII

Tänään äippä kävi neuvolassa ja tältä näyttivät tulokset:

Painon muutos: 856 g/vk
Turvotus: +/-
Verenpaine: 138/77
Pissa: puhdas
Hb: -
Kohdunpohjan korkeus: 26,5 cm
Kohdunsuu: kiinteä/pehmeä, kiinni, pituus 2,5 cm
Tarjonta: rt
Syke: n. 144
Liikkeet: +


Paino oli viime kerrasta noussut yli kaksi kiloa, jota osittain selittää se, että tähän asti käynnit ovat olleet aamulla, mutta nyt oli ensimmäinen iltapäiväpunnitus. Toki ihan kiitettävästi äiskä on kyllä syönytkin... Lääkäri kuitenkin vain sanoi, että hyvä, kun painoa ei ole ensimmäisestä kerrasta tullut kuin noin kolme kiloa.


Turvotusta on hieman huomattavissa nilkoissa, joten merkinnäksi laittettiin puolikas plussa. Verenpaine oli myös vähän aiempaa korkeampi, sillä äiti ei ehtinyt ollenkaan istahtaa ennen kuin terveydenhoitaja jo kutsui sisään, mutta sekin oli kuitenkin ihan normaali. Hb:tä ei tällä kertaa mitattu, kun se on edellisillä kerroilla ollut niin hyvä.


Kohdunpohjankorkeus on tähän asti mennyt alakäyrillä, kun terveydenhoitaja on sen kaksi kertaa mitannut, mutta nyt mittauksen suoritti lääkäri ja korkeus hyppäsikin yläkäyrälle. Millään tavalla lääkäri ei kuitenkaan asiaa kommentoinut, että ehkä tuohon ei sen enempää kannata kiinnittää huomiota. Viime päivinä äiskän ylävatsassa on kyllä ruvennut tuntumaan tukaluutta, joten mahdollisesti siellä onkin menossa oikein kasvupyrähdys.


Kohdunsuu saisi lääkärin mukaan olla ensisynnyttäjällä kiinteämpi ja hän kysyikin, että onko äipällä jo supistuksia. Ei äiti ole sellaisia kyllä ainakaan huomannut... Lääkäri kuitenkin sanoi, että ihan normaalisti saa vielä jatkaa liikkumista yms., mutta jos tulee tuntemuksia, niin pitää rauhoittaa menoa. Tilannetta silti hieman seurataan, joten seuraava lääkärikäynti varattiin jo kolmen viikon päähän.


Äiti sai myös tällä käynnillä tietää sokerirasituskokeen tulokset ja niiden suhteen oli kaikki kunnossa! Arvot olivat
0 h: 4,7 mmol/l (raja-arvo 5,3)
1 h: 8,7 mmol/l (10,0)
2 h: 7,9 mmol/l (8,6)


Lisäksi toisen vasta-aineverikokeen tulokset olivat tulleet ja negatiivista näytti.


Äiskän äitiysvapaa tulee muuten alkamaan 11.4., joten alle kaksi kuukautta on töitä jäljellä! Tosin niitä on vasta kaksi viikkoa takanakin... :D

4 kommenttia:

  1. Mulla vähän sama ton kohdunkaulan tilanteen kanssa. Viikkoja nyt 25+1 ja 23+ viikolla lääkärintarkastuksessa kohdunkaulan pituus 2cm ja kiinteä/pehmeä. :s -E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, toivottavasti sullakin kuitenkin tilanne pysyy hallinnassa! Onnellista odotusta. :)

      Poista
  2. Sf-mitasta ei kannata ottaa stressiä, vaikka se yläkäyrällä huitelisikin. Itselläni se pomppi jopa käyrien yli koko odotusajan ja koko ajan neuvolassa varoiteltiin jättivauvasta ja epäiltiin omia syömisiäni jne. Tosiasiassa kaksi päivää ennen laskettua aikaa syntyi poika, joka painoi 3990g ja oli 56cm pitkä, joten mikään plösö ei ollut kyseessä, pitkä poika vain. :) Ja tästä syystä maha nousi siis niin ylös ja sitä mukaa sf-mitta. Nyt poika on viiden viikon ikäinen ja hoikka tapaus, paino tällä hetkellä miinuskäyrällä vaikka ihan hyvin syökin. Että ota rennosti vaan noiden mittojen suhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, onpa tosiaan ollut pitkä poika syntyessään! :) Tuntuu, että se on paljon kiinni hoitajasta/lääkäristä, kuinka tarkasti mitäkin käyrää tms. tulkitaan ja tuon sf-mitan kanssa taitaa monella olla heittoja riippuen mittaajasta. Joten ihan rennosti ainakin vielä osaan olla... :D

      Poista