keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Osa LX

Eilen (vk 15+4) käytiin neuvolassa terveydenhoitajalla sekä lääkärillä ja kaikki oli hyvin. :) Ensin mittailtiin äiskää seuraavilla tuloksilla:

Turvotus: -
Verenpaine: 139/71
Pissa: puhdas
Hb: 141
Kohdunsuu: kiinteä, kiinni, pituus 3 cm

Äiti oli myös erittäin iloinen, että painoa ei ollut tullut yhtään lisää, vaan neuvolan puntari näytti nyt 1,35 kg vähemmän kuin viimeksi.

Lääkäri tiiraili myös sinua Poks ultralla mahan päältä ja siellä sinä potkit ja heiluttelit käsiäsi. :P Lääkäri yritti lisäksi kuunnella sydänääniäsi erikseen dopplerilla, mutta niitä sinä et suostunut paljastamaan. Pääasia oli kuitenkin, että ultralla näkyi sydämen sykintä.

Samalla kertaa varmistui pari muutakin asiaa:
- Kromosomipoikkeavuuksien seulonnan tulokset olivat ok; 21-trisomian riski 1:13 000 ja 18-trisomian riski 1:10 000 (nämä äidin kuulon ja muistin mukaan).
- Terveydenhoitaja ensimmäisellä neuvolakäynnillä ehdotti synnytyssairaalaksi kahta isompaa ja kauempana sijaitsevaa sairaalaa äiskän ylipainon vuoksi, mutta nyt lääkäri vahvisti, että ylipainoa ei ole niin paljon, etteikö synnytyssairaalaksi voisi valita lähimpänä olevaa, hieman pienempää sairaalaa. Riskinä lääkäri piti painoindeksiä 38 ja onneksi äipän BMI on "vain" 32.
- Lääkäri oli lisäksi sitä mieltä, että raskauden aikana voi hyvin käyttää piikkimattoa, shiatsuhierontalaitetta ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti