sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Halloweeniksi haamu - keskustelunavaus

Normaalista poiketen kirjoittelen nyt suoraan teille lukijoille, sillä kyseessä on Halloweeniksi haamu -projektin keskustelunavaus. Toki kaikki saavat keskusteluun osallistua, niin projektilaiset kuin muut lukijat. :)

Haluaisin kuulla teiltä kommentteja ovulaatiotesteihin liittyen. Käytättekö tai oletteko käyttäneet ovulaatiotestejä? Koetteko niiden käytön tarpeelliseksi/tarpeettomaksi? Onko niiden käyttö mielestänne helppoa/vaikeaa? Kertokaa vapaasti kokemuksia ja tuntemuksia niihin liittyen!

Apteekin ovulaatiotesti
Itse en "ehtinyt" kyseisten testien maailmaan perehtyä, sillä raskautuminen tapahtui jo toisella yrityskierrolla ja olin ajatellut, että ainakin kolme kiertoa mennään ihan omien fiilisten mukaan ja jos ei tulosta niiden aikana synny niin sitten kokeilen ovulaatiotestejä. Omalla kohdallani valkovuodosta oli melko helppo päätellä otollinen aika, mutta niin ei varmastikaan kaikilla ole. Luulen, että itselleni testien käyttö olisi voinut luoda lisää paineita, mutta uskon, että mitä pidemmällä yritys on, niin sitä enemmän haluaisi varmistua ovulaation tarkasta ajankohdasta tai ovuloinnista ylipäänsä.

Sana on vapaa; varmasti olisi myös mielenkiintoista kuulla, miten miehenne suhtautuvat kyseisiin testeihin?

P.S. Poks lähettää terveisiä ja pyytää kaikkia kävijöitä osallistumaan oikean sivupalkin kyselyyn! :)

9 kommenttia:

  1. Meillä piakkoin alkamassa yk6 ja vielä en ole ovulaatiotestejä käyttänyt enkä edes oikeastaan edes harkinnut niiden käyttämistä, koska se toisi itselleni stressiä lisää. Ja mies varmaan saisi hepulin, jos testailisin ja sitten sitä myötä patistaisin puuhastelemaan :) Mutta tiedän myös sen, että jos lasta ei ala kuulumaan, niin aivan varmasti otan ovulaatiotestit käyttöön. Todennäköisesti jo aika piankin :)

    VastaaPoista
  2. Mä käytin aluksi muistaakseni kaksi kiertoa niitä, mutta sitten kun huomasin, että tunsin pistelyä silloin kun on ovulaatio ja kiertoni ovat olleet hyvin säännölliset niin lopetin niiden tekemisen ja en ole niitä kaivannutkaan. Seksi ovulaatioaikana on meille ollut muutenkin vähän pakkopullaa ja se olisi varmasti vielä stressaavampaa jos tietäisi tarkan päivän. Mutta nyt kun viime kiertoni oli sekaisin, ostin taas ja ajattelin nyt testata tuleeko normaalisti ettei aivan heitä häränpyllyä koko homma :) testien tekeminen ei ole itsessään vaikeaa ja ne on mielestäni helppo tulkita

    VastaaPoista
  3. Olen käyttänyt jo melkein heti yrittämisen aluksi ovistestejä, koska kiertoni on ollut todella epäsäännöllinen. Harrastellaan seksiä niin usein yleensä, että oviksen ajankohdalla ei sinänsä väliä, mutta testit tuovat kuitenkin varmuutta. Tiedän myös ovistestien perusteella, koska menkkojeni pitäisi alkaa (viime kuukausien aikana kiertoni ovat olleet suhteellisen normaalit, mutta jossain vaiheessa niiden pituus vaihteli 35-70 päivän välillä ja en mitä ilmeisimminkään ovuloinut läheskään kaikissa kierroissa...). Siltä osin siis ovat minulle tarpeellisia; tiedän, kohoilee hormonit niin, että oviksen ainakin pitäisi tapahtua.

    Plussat näkyvät itselläni niin selvästi nykyisin, ettei tulkinnassa ole ongelmia. Ja testien hintakaan ei ole ollut ongelma, kun olen tilannut suoraan Kiinasta niitä puoli-ilmaiseksi.

    VastaaPoista
  4. (Siis *kohoileeko...)

    VastaaPoista
  5. Meillä testejä tehdään nykyään ns. historiatiedon keruun vuoksi. Nähdään myöhemmin onko ovulaatio tapahtunut ylipäätään, onko se ollut luomukierrossa vai kenties hormoniavusteisesti. Positiivinen tulos ovulaatiotestiin auttaa myös itsensä tuntemisessa, oppii kuuntelemaan kehon kieltä ovulaation aikaan. Lisäksi testi toimii miehelle tärkeänä osana kiertoani, hänhän ei voi tuntea tuntemuksiani, joten testin avulla hänen on helpompi luottaa tapahtuneeseen ovulaatioon kuin siihen, miten minä tulkitsen omia tuntojani.

    VastaaPoista
  6. Olemme yrittäneet nyt puolitoista vuotta, ja olen kerran testannut ovistesteillä sen, että ovuloinko yleensäkään. En ole halunnut aiemmin tikutella, koska en ole halunnut lisätä suorittamisen tuntemuksia. Nyt luulen kuitenkin, että aloitan. Meillä tulee olemaan ehkä reilu puolisen vuotta aikaa kokeilla luomusti ennen ensimmäistä koeputkiyritystä, joten ehkä tikuttaminen auttaisi meitä. Jää nähtäväksi. Aion ottaa asian puheeksi vielä mieheni kanssa, ennen kuin testejä tilaan.

    Toivon, että tikuttaminen ja ovulaation tarkempi seuranta ei pilaa/liikaa vaikuta meidän seksielämään. Jos niin uhkaa käydä, lopetan kyllä välittömästi.

    VastaaPoista
  7. Mulla on ollut ovistestit käytössä alusta asti, ihan sen takia että tietää milloin kutsua luovuttaja kylään :o) Itse en vieläkään osaa sanoa tunnenko mitään erityistä ovulaation aikana, mutta limoista tiedän kyllä suunnilleen milloin on tuloillaan. Mutta testit tuo varmuutta, varsinkin kun on epäsäännöllinen kierto.
    Olen käyttänyt monta eri merkkistä ja ovat mielestäni kyllä helppoja käyttää ja tulkita.

    VastaaPoista
  8. Itselläni kun on pco ja tiedän kun olen lukenut aiheesta sen verran että ovistestit ei saata näyttää totuutta. Olen siis päättänyt että niihin en kyllä ala rahojani tuhlailemaan. Ja sitten kun se saattaa aiheuttaa stressiä seksiin niin viel enemmän ei kiitos kun olen arjet poissa miehen luota niin taatusti keljuttais ja pahasti jos näkis että ovis oli ja meni.

    VastaaPoista
  9. Täälläkin yksi, joka ei testejä käytä. Ovulaatiotestejä en ole edes harkinnut, sillä hiertoni on aina ollut suhteellisen normaalipituinen. Olen siis kuvitellut että ovulaatio tapahtunee ja edelleen epäilen niin olevan... Jos kuukautiskiertoni olisi jotenkin sekaisempi niin varmaan käyttäisinkin, mutta näine hyvineni koen sen osaltani turhaksi rahanmenoksi.

    VastaaPoista