torstai 27. lokakuuta 2011

Osa XLVIII

Tänään oli odotettu päivä. Ensin äiti kävi neuvolassa antamassa verinäytteen kromosomipoikkeavuuksien seulontaa varten ja kysäisi samalla viime viikolla viemiensä pissanäytteiden tulokset; sekä bakteeriviljely että klamydianäyte olivat olleet negatiivisia. Ensimmäinen lääkäriaikakin varattiin ja se on tulossa 29.11.11 (vk 15+4).

Sen jälkeen lähdettiin yhdessä isän kanssa jännittävään ultraäänitutkimukseen. Ja siellä sinä Poks köllöttelit! ♥ ♥ Isi näki sinut ensin ultraavan lääkärin kanssa ja äiti vain kuuli, mitä lääkäri puheli; yksi siellä vain on, niskaturvotus 1,4 mm, pituus 36,9 mm (kaiketikin tämä kuitenkin on pääperämitta, äiti huom.)... Äiskä jo ehti huolestua, että enkö näe minä näe sinua ollenkaan, mutta käänsihän se lääkäri sitten monitorin niin, että äiskäkin pääsi tiirailemaan yksiöösi.


Pian tämän jälkeen sinä Poks heräsitkin ja hieman kääntyilit. Kaikki näytti lääkärin mielestä olevan hyvin. Niskaturvotus oli normaali (alle 3 mm) ja molemmat kädet sekä jalat löytyivät. :) Viikoiksi lääkäri sai mittojen mukaan 10+4 (nyt siis alkuperäisten laskujen mukaan 10+6) ja tämän vuoksi lääkäri haluaa ultrata sinut ensi viikolla uudestaan, että saadaan vielä varmempia tuloksia. Ensi torstaina on siis uudet kuvaukset! Pitää nyt vielä neuvolasta selvittää, että tarvitseeko se verinäyte ottaa myös uudestaan vai kelpaako tämän päiväinen sitä seulontaa varten, vaikka ultrauksen tulokset menevätkin vasta seuraavalla kerralla eteenpäin.

Äiskä on nyt kyllä niin huojentunut ja onnellinen, että siellä on Poks asiat mallillaan. Jatka rauhassa päikkäreitäsi. :))

3 kommenttia:

  1. Onnea! :) Muistan kyllä hyvin sen jännityksen ja huojennuksen, kun kaikki oli hyvin. Itselläni oli tänään neuvolalääkäri, viikkoja on kohta 29. Kaikki hyvin täälläkin, tosin varoittelivat että voi olla isohko vauva tulossa (meillä on suvussa vähän suurempia vauvoja). Kyllä sitä vaan vielä tässäkin vaiheessa jänskää etukäteen kaikkia tutkimuksia, mutta hyvä että sekä siellä että täällä kaikki on kunnossa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja onnea myös sinne! Toivottavasti teillä menee loppuaikakin hyvin. :) Ja kyllä sitä tosiaan varmasti saa jännittää koko raskausajan ja lapsen loppuelämänkin. :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Juu, tuskinpa se jännäily raskausaikaan jää. :)

    VastaaPoista